Ker so naši tretješolci že pridni bralci, sva se učiteljici v podaljšanem bivanju 7. in 8. skupine odločili za obisk »mestne knjižnice«.

Najprej sva se s knjižničarko Manuelo dogovorile za obisk, določile datum in uro in se 27. januarja po kosilu s »podaljšančki« odpravili v mesto.

Že smo bili na pionirskem oddelku. Amar je knjižničarko razveselil s šopkom zvončkov, vsi skupaj pa smo zapeli pesmico Sneži.

Sledil je teoretični del in končno smo se lahko posedli v bralnem kotičku. Ga. knjižničarka je izbrala izredno zanimivo slikanico. Prigode in nezgode ga. Korenčkove z njenim psom Žlajfom in njenim kolesom so bile res nepopisne. Uživali smo ob zgodbi, ko nam jo je ga. Manuela interpretirala deloma z branjem, podkrepljeno s pripovedovanjem in kazanju ilustracij.

Urica v knjižnici je hitro minila in morali smo se posloviti. Učenci so dobili napotke, da se lahko brezplačno včlanijo v knjižnico v Postojni in dobijo svojo izkaznico. Zahvalili smo se za vse.

Spotoma smo si ogledali likovno razstavo platen slikarke Sanje Žgur iz Ilirske Bistrice (sosede učiteljice ga. Mirele Bubnič).

Polni lepih vtisov smo se vrnili v našo šolo.

Pohvalimo se lahko, da večina skupin v podaljšanem bivanju sodelujemo v celoletnem bralnem projektu Naša mala knjižnica, kjer je potrebno prebrati 6 slikanic in pridno rešujemo naloge v Ustvarjalniku (brezplačen delovni zvezek).

fotografija učiteljica Janja Križaj,  besedilo učiteljica Suzana Morel

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)