Z učenci podaljšanega bivanja smo v preteklih dneh izpeljali 1. nogometni turnir. Turnir je bil izpeljan v dveh dneh, saj zaradi velikega števila prijav ni bilo možno odigrati vse tekme v enem dnevu. Turnir so učenci igrali v četrtek 21. 4. in v ponedeljek 25. 4. na šolskem igrišču OŠ Antona Globočnika Postojna.

Odziv in pripravljenost učencev za igranje nogometa je bil nad pričakovanji, saj se je prijavilo na tekmovanje 20 ekip, od prvega do petega razreda. V vsaki ekipi je bilo pet igralcev, vratar in štirje igralci v polju. Igralni čas tekme je bil deset minut. Prijavili so se lahko v poljubnih sestavah, le da so bili starostno enakovredni. Kljub temu smo morali izpeljavo tekmovanja prilagoditi samemu sistemu, da so ekipe vsaj dvakrat do trikrat stopile na igrišče.

V prvem razredu je nastopalo osem ekip: Proji, Zelena zvezda, Barcelona, FC Postojna, Dobri nogometaši, Manchester united, Konjički in Paris. Kljub temu, da glavni namen tekmovanja ni bil spodbujanje tekmovalnosti, je izmed naštetih ekip največ pokazala Barcelona, ki je v zadnji, finalni tekmi po težkem boju in izvajanju prostih strelov premagala Manchester united.

V drugem razredu so se prijavile štiri ekipe: FC Proteus, Pomlad, Rožice ter ekipa Pro pokal. Dve ekipi sta bili dekliški in dve so sestavljali dečki. Kljub spolni raznolikosti so se vse ekipe pomerile med seboj in izkupiček je bila zmaga za ekipo Pro pokal pri dečkih ter deljenje skupnega prvega mesta pri deklicah v ekipah Pomladi in Rožic.

Naslednja kategorija so bili fantje iz tretjega in četrtega razreda, ki pa niso bili le v moških zasedbah in so vmes igrala tudi dekleta. Nastopale so naslednje ekipe: Tigri, FC Puma, FC New York, Hekerji ter Čevapčiči in pleskavice. Vneta igra med ekipami je po številu točk in z gol razliko izpostavila FC Pumo kot zmagovalno ekipo.

Zadnja igralna skupina so bile dekleta iz tretjega in petega razreda. Nastopale so: Legende, Orli in Miši. Legende, sestavljene iz deklic petega razreda, so bile zmagovalna ekipa. Navkljub zmagi najstarejših deklic, so vse ekipe prikazale borbeno igro in veliko željo po nogometu.

Vsem ekipam čestitamo za igro, trud in vsi si želimo, da se v naslednjem šolskem letu ponovno skupno srečamo na igriščih pred šolo.

Učitelj Jernej Klemenak

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)