Učitelji podaljšanega bivanja smo želeli v prazničnem času razveseliti uporabnike različnih lokalnih društev, Varstveno delovnega centra Postojna ter Doma upokojencev Postojna.

Opažamo, da je v teh časih, zaznamovanih z maskami, distanco, razkuževanjem ter izolacijo,  marsikdo osamljen in pogreša pristni stik. Najmanj, kar smo z učenci lahko naredili, je bila drobna pozornost v obliki voščilnic.

Z učenci podaljšanega bivanja smo ustvarili okoli 300 voščilnic. V imenu učiteljev in učencev sva jih razdelili po zavodih in bili deležni veselja in ganjenosti prejemnikov voščilnic.

V društvu Šent so nas razveselili s prav posebnim darilom: ročno izdelanim bombomatom, ki s pritiskom na gumb »pričara« bombon. Izdelal ga je ročno spreten Tomo. Učenci so bili darila zelo veseli, prav tako tudi sladke vsebine.

Ponosni smo na novo vzpostavljene vezi z društvi in zavodi ter na nasmehe na obrazih, za katere smo bili vsaj malo zaslužni tudi mi.

Preden zakorakamo naprej v novo leto, vam aktiv podaljšanega bivanja skupaj z učenci želi mirne in spokojne praznike ter uspešno in predvsem srečno novo leto. Bodimo hvaležni in cenimo trenutke, ki nas osrečujejo. Ali kot pravi Tone Pavček:

Sreča je!
V majhnih stvareh,
toplih ljudeh,
v stisnjenih dlaneh.
 

Napisali učiteljici Maja Širca in Dina Sivčević

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)