V petek, 26. 11. 2021, se je drugič v šolskem letu sestal šolski parlament OŠ Antona Globočnika Postojna. Udeležba predstavnikov je bila malenkost višja, vendar zaradi različnih odsotnostih (višja sila) nepopolna.

Seja se je pričela z nagovorom ga. ravnateljice Darije Košir, s katerim je podala spodbudo učencem za udejstvovanje v parlamentu. Navedla je tudi, da so člani parlamenta tisti, ki lahko prinašajo spremembe na šoli in tako poskrbijo za uspešno učno okolje za učence ter učitelje.

V nadaljevanju sta imeli predstavitev še predsednica šolskega parlamenta Tereza Premrl in podpredsednica Klara Dujmovič. Predstavili sta dogajanje na občinskem šolskem parlamentu ter regijskem posvetu, ki sta se ju v preteklem mesecu udeležili.

Na prvi seji so dobili predstavniki razredov nalogo –  v svojem oddelku raziskati, kaj je sošolcem na šoli všeč, kaj jim ni všeč ter kaj bi spremenili. Analiza tako imenovane »možganske nevihte« je bila naslednja točka, ki je vzela kar veliko časa. Učenci so na jasen način predstavljali svoja videnja glede pouka, prehrane, infrastrukture na šoli ter podajali svoje rešitve. Kot produkt uspešne analize se bosta predsednica in podpredsednica v naslednjih dneh sestali z ga. ravnateljico ter vodjo prehrane, kjer bosta poizkusili rešitve implementirati.

Seja se je zavlekla na dve šolski uri, vendar so predstavniki zdržali ter se veselijo njihove nove naloge, kjer bodo na unikaten način predstavili svoj razred.

Mentor šolskega parlamenta: Jernej Klemenak

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)