V ponedeljek, 8. 11. 2021, so se predstavniki šolskega parlamenta udeležili seje občinskega šolskega parlamenta, ki je potekala v Gasilsko reševalnem centru v Postojni. Prisotni so bili predstavniki lokalne skupnosti, učenci OŠ Antona Globočnika, učenci OŠ Miroslava Vilharja ter učenci OŠ Prestranek.

Po uvodnem nagovoru župana občine Postojna, so učenci najprej predstavili svoje vtise in razmišljanja z regijskega posveta, ki je pred kratkim potekal v postojnskem Poslovnem inkubatorju, na katerem so diskutirali o vključenosti mladih na področjih zdravstva, sodišča ter lokalne skupnosti.

Medvrstniško nasilje, ki je letošnja nacionalna tema šolskega parlamenta, je bila naslednja točka seje, kjer so predstavniki šol predstavljali svoja opažanja na temo. S pomočjo učiteljev in predstavnikov lokalne skupnosti so iskali rešitve, kako se primerom nasilja zoperstaviti, kako ga prepoznati ter možnosti ukrepanja posameznih učencev.

Seja je bila konstruktivna, zato si vsi želimo, da bi se lahko z ostalimi šolami v lokalni skupnosti letos še kdaj sestali in skupaj razpravljali o perečih temah.

O. Š. Antona Globočnika so zastopali Tereza Premrl, Avi Banović Tomšič, Zala Štradjot ter Kaja Strnad. S svojimi vključevanji v pogovore so prispevali k reševanju aktualnih problematik.

Mentor Jernej Klemenak

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)