Spoštovani starši,

vlada je na dopisni seji dne, 11. 3. 2021 spremenila Odlok o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja okužb in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih.

Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnem oddelku.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so tudi otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi boleznimi ( npr. rak, cistična fibroza), za katere se priporoča uporabo mask po posvetovanju z zdravnikom. Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Tudi o tem naj presoja osebni zdravnik otroka.

Obveščam vas še, da je NIJZ posodobil navodila ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki si jih lahko ogledate tukaj.

.

Ravnateljica Darija Košir

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)